Chaotisch en kleurrijk

Nog steeds voelt het onwerkelijk dat we hier nu echt wonen. Het lijkt soms net een film waar we in beland zijn. De wereld is hier chaotisch en onlogisch, maar ook kleurrijk en uitdagend. De dagen vliegen voorbij en de mensen razen in hun auto’s over de bochtige, steile wegen zonder markering, stuiterend door de gaten in het asfalt, dwars door de stad.

Wij lopen, want onze nieuwe auto is, net als onze oude, behoorlijk kapot. We zijn er met open ogen ingetuind bij de koop van onze witte Subaru uit 1997 met een kilometerstand van 140.000, terwijl er eigenlijk meer dan 250.000 op de teller zou moeten staan als je het onderhoudsboekje er even op naslaat. De auto staat nu bij een mannetje dat we niet zo heel erg wantrouwen en we hopen dat hij de auto kan repareren. Dan zijn we tenminste niet voor niks nog een paar duizend euro lichter.

chaotisch en kleurrijkOndertussen worden we nog altijd van hot naar her gestuurd om documenten van kantoortje naar kantoortje te brengen. Tijdens het ondertekenen en bestempelen trekken de medewerkers van de kantoortjes uitermate serieuze gezichten, dus ik neem aan dat al het geteken en gestempel van zeer groot belang is voor ons bestaansrecht alhier. Met het voortbewegen van kantoortje naar kantoortje vullen wij onze dagen al weken, maar toch is er nog bijna niets daadwerkelijk geregeld. Wel komen we elke dag weer een stapje dichterbij die laatste stempel.

Alleen de kinderopvang is geregeld. De kinderen werden weliswaar onderworpen aan een bloedonderzoek, een urineonderzoek, een anaal en een perianaal onderzoek, maar dat heeft relatief snel geresulteerd in hun toelating op een gezellige kleinschalige kinderopvang. Als moeder moest ik nog wel even, ook door middel van een bloedonderzoek, aantonen dat ik geen syfilis heb. Syfilis? Ja, syfilis. Ik blijk geen syfilis te hebben. Veel is hier onlogisch. Inmiddels heb ik geleerd dat het volledig zinloos is om over dergelijke zaken lang na te denken.

De kinderopvang bevalt ons en de kinderen tot nu toe uitstekend. Ze doen er leuke dingen, krijgen een warme maaltijd en doen middagslaapjes. Zelfs onze peuter slaapt daar ‘s middags een uurtje, hoewel ze dat al bijna een jaar niet meer deed. Gisteren brachten we de kinderen er voor de tweede keer een hele dag naartoe.

Op weg terug naar huis bedacht ik ineens, dat het wel leuk zou zijn om met mijn mobiel een paar foto’s te nemen van uitzichten onderweg, voor op mijn blog. Dus dat heb ik gedaan. Het was een tamelijk grijze dag, maar het was niet koud, ik denk zo’n vijftien graden. Wandel maar mee.

Chaotisch en kleurrijk

De opvang. Een echte Villa Kakelbont.

chaotisch en kleurrijk

De opvang bevindt zich achter het park met aantrekkelijke, zeer kleurrijke speeltuin.

chaotisch en kleurrijk

Van EU geld is er een soort watercomplex aangelegd dat momenteel geen water bevat en zo’n vijftig procent van het gehele park in beslag neemt.

Chaotisch en kleurrijk

Een Trabant Limousine op de parkeerplaats aan de andere kant van het park.

Chaotisch en kleurrijk

Dan is daar de hoofdweg. ‘Демократи за силна България’ staat op het spandoek links in beeld. ‘Democraten voor een sterk Bulgarije’, een politieke partij. Mitko heeft er een hard hoofd in. Het is namelijk niet ondenkbaar dat die democraten eigenlijk corrupte demoklojo’s zijn. Brede weg zonder markering, maar met mooi weids uitzicht was eigenlijk het door mij bedoelde onderwerp van deze foto. We steken over en lopen naar beneden richting de rivier.

chaotisch en kleurrijk

Beneden aan de rivier bevindt zich het enorme, uiterst gezellig ogende Interhotel (vier sterren). Hier drinken we een kop koffie op het terras. Daar beneden hadden Mitko en zijn klasgenoten ooit het eindfeest ter afsluiting van hun middelbare schooltijd.

chaotisch en kleurrijk

Het uitzicht vanaf het terras is fantastisch. Helemaal als de zon even doorbreekt.

chaotisch en kleurrijk

Een van de vele mooie doorkijkjes op weg naar huis.

Chaotisch en kleurrijk

En dan de helling op, terug naar de hoofdweg, via allerlei trappetjes tussen de huizen door. Geweldig vind ik die trappen.

Chaotisch en kleurrijk

Ik heb nog niet eens gekeken wat dit eigenlijk voor een monument is. Voor mij betekent het in elk geval: hoofdweg oversteken. Achter dit monument bevindt zich het pleintje waar onze straat op uit komt (met de bocht mee naar links).

Chaotisch en kleurrijk

Aan het pleintje staat ook dit vrolijk ingepakte huis. Wat zou er achter die lieflijke kozijnen-zeildoeken verborgen zitten? Mocht het niets worden met onze bouwval…

Chaotisch en kleurrijk

Vanaf het pleintje kun je, in plaats van onze straat in lopen, ook deze trappen beklimmen. Spannend!

Chaotisch en kleurrijk

Maar je kan ook nog even een stukje meelopen onze straat in. Links het gedeelte van het huis waar buurvrouw Rosa woont. Een strenge uitstraling heeft ze, maar met kerst stond ze voor de deur met vier appels uit eigen boomgaard en een kerstboomtakje voorzien van kerstbal.

Daar wonen we. Tweede poort aan de linker kant.

Daar wonen we. Tweede poort aan de linker kant.

Chaotisch en kleurrijk

Een roestig oud hek met uitstraling.

Chaotisch en kleurrijk

We zijn er!

0 comments for “Chaotisch en kleurrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het modereren van reacties is ingeschakeld. Het kan even duren voordat je opmerking wordt weergegeven.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.