Constructietekeningen kwijt

Wat is dat toch, dat sommige mensen het blijkbaar zo ontzettend moeilijk vinden om te zeggen waar het op staat. Is het eergevoel, trots, of niet meer dan lafhartigheid?

Ik zou me kunnen indenken dat onze architect, gespecialiseerd in monumenten, zijn werkzaamheden uitvoert met veel passie en bezieling. Hij, Rumen genaamd, zorgt er tenslotte voor dat vervallen en vergeten, prachtige Bulgaarse panden met een rijke historie, weer tot leven komen. En dan gooit een of andere flierefluiter roet in het eten. Ik heb het over de constructietekenaar, vanaf nu Sjaak.

Rumen kan er niets aan doen dat Sjaak zijn werk niet doet, maar hij is wel verantwoordelijk. Daar gaat zijn eergevoel, zijn trots. Het liefst wil ik geloven dat de vork op die manier in de steel zit. Dan past Rumen tenminste nog enigszins in het beeld dat ik van hem had en hoef ik mijn beoordelingsvermogen niet al te zeer in twijfel te trekken.

Vanochtend hebben we Rumen gebeld om te vragen hoe het nu met de tekeningen van die Sjaak zit: ze zijn kwijtgeraakt. Inderdaad, kwijtgeraakt. Dat kan. Maar geen nood, de tekeningen zijn al goedgekeurd door de minister van Cultuur, aldus onze man. Nu behoeft het pakket papieren alleen nog op gemeentelijk niveau goedkeuring. En ook daar zijn de constructietekeningen voor nodig. Maar alles komt goed, want Rumen heeft inmiddels, geheel buiten ons om, een andere constructietekenaar ingehuurd, die heel snel kan tekenen.

Morgenochtend kunnen we bij Rumen langskomen om verder te praten over de stand van zaken. Wij willen stempels zien: zijn die tekeningen inderdaad goedgekeurd door de hoge piefen van Cultuur? En een beetje uitleg over een en ander zou ook niet verkeerd zijn.

Constructietekeningen kwijt

Wie hebben we nou eigenlijk voor ons? Is die architect, met wie we al maanden samenwerken, gewoon weer een sjacheraar, bang om de waarheid te vertellen, of is hij toch een gepassioneerd vakman, die zich wanhopig uit de problemen probeert te redden? Dat is eigenlijk mijn grote vraag. Want ik heb werkelijk geen idee.

0 comments for “Constructietekeningen kwijt

 1. Avatar
  Jannie Jensma
  19 februari 2015 at 19:39

  Lieve Katrien en Mitko,
  Dit is wel heel erg lastig allemaal. Hoe moet je daarmee omgaan? Rustig blijven…. maar dat kan bijna niet. Wat kan jij goed schrijven Katrien! Het is net of je daar steeds beter in wordt.
  Sterkte met alles. Het komt vast goed!
  Liefs van mij, Jannie

  • Avatar
   19 februari 2015 at 21:31

   Dank je wel, Jannie! Tja, dat we hier tegen dit soort dingen zouden aanlopen hadden we ook wel een beetje verwacht. Bijna een soort assertiviteitscursus, die belevenissen van ons. Af en toe zijn er wel momenten dat we het even niet zien zitten, maar op de een of andere wonderlijke manier eindigen die momenten dan toch nog in een toast op ons avontuur. Meestal dan. Bedankt ook voor je compliment! Leuk om te horen :). Liefs terug! Katrien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het modereren van reacties is ingeschakeld. Het kan even duren voordat je opmerking wordt weergegeven.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.