Exit!

Eigenlijk valt het best mee. De grootste dingen zijn al geregeld. We hebben het huis verkocht, een huurhuis gevonden, tickets geboekt en een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur geregeld voor de verhuizing van onze spullen. Er is overigens in die vrachtwagen nog plek voor één persoon, dus mocht je tegen de kerstdagen gratis in een volledig gemeubileerde vrachtwagen naar Bulgarije willen reizen, laat het ons dan even weten. We verwachten niet dat de vrachtwagenchauffeur van plan is om onze volledige inboedel onderweg te verkopen onder het mom van bijvoorbeeld beroving, maar een meerijder zou wellicht een oogje in het zeil kunnen houden. Terwijl ik dit schrijf, herinner ik me opeens dat Mitko gezegd heeft dat ik me wel wat minder wantrouwig mag opstellen waar het zijn landgenoten betreft. Dat is eigenlijk ook wel zo. Hoogstwaarschijnlijk komt onze inboedel helemaal compleet en volledig ongedeerd aan op de plaats van bestemming!

Nog een belangrijk ding dat ik moet doen: officieel mijn baan opzeggen. De opzegtermijn is een maand en ik heb nog een maand vakantie staan. Dit betekent dat ik vanaf 1 december kan stoppen met werken en per 1 januari officieel uit dienst zal treden. Dat is niet niks. Met bloed, zweet en tranen heb ik een vast contract weten te krijgen. In deze tijd worden vaste uren op mijn vakgebied, eigenlijk sowieso in de zorg, nauwelijks meer vergeven. En toch geef ik dat alles nu zomaar op. En het voelt nog als een hele goede beslissing ook!

exit

In verband met mijn vertrek, nodigde mijn leidinggevende me uit voor een zogenaamd ‘exitgesprek’. Begrijp me niet verkeerd, onze verstandhouding is altijd goed geweest, maar bij de term ‘exitgesprek’ kwamen bij mij direct allerlei verontrustende beelden voorbij flitsen. Eén daarvan heb ik geprobeerd zo realistisch mogelijk te verbeelden, maar ik ben er niet helemaal tevreden over. Ik had een bureau-schietstoel willen tekenen. De veer onder de stoel is echter niet goed gelukt. Wellicht zal de stoel nu, na een druk op de knop, loeihard rondjes gaan draaien, waarna die arme werknemer zo de deur uit geslingerd wordt. Ach, uiteindelijk komt het op hetzelfde neer: exit werknemer! In m’n agenda staat op 1 december genoteerd: eindgesprekje.

0 comments for “Exit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het modereren van reacties is ingeschakeld. Het kan even duren voordat je opmerking wordt weergegeven.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.