Nog snel even wat verstandskiezen trekken

EmigrerenDaar moet je dus ook aan denken als je aan zo’n onderneming begint: de tandarts. Mijn tandarts heeft me een paar weken geleden aangeraden om mijn verstandskiezen, ik had er nog drie, maar eens te laten trekken. Ik had namelijk vier gaatjes, waarvan drie mijn verstandskiezen betroffen. Ze benadrukte dat ik op korte termijn wel eens behoorlijk last kon krijgen van die kiezen. Ik bedacht dat ik dan misschien naar een Bulgaarse tandarts zou moeten om ze eruit te laten halen. Dat idee stelde me niet echt gerust, integendeel. Ik ben me er terdege van bewust dat het een vreselijk vooroordeel is om te denken dat een Bulgaarse tandarts in een klein schimmelig kamertje bij gloeilamplicht met een grote verroeste middeleeuwse nijptang mijn kiezen eruit zou wrikken. Je hebt vast hele goede tandartsen in Bulgarije. En toch leek het me ineens, wie had dat gedacht (!), een heel goed idee om die drie verstandskiezen in één keer te laten trekken door een kaakchirurg in ons eigen Groningse Martiniziekenhuis. Ik heb er vreselijk tegenop gezien, dat wel. In mijn anders altijd zo optimistische verbeelding, zat ik tijdens de afscheidslunch op mijn werk al een vloeibare kroket door een rietje naar binnen te werken. Maar gisteren is daadwerkelijk het kwaad geschied en ik heb geen centje pijn! Lang leve een combinatie van de maximum dosis paracetamol en ibuprofen. Ik moet wel even wennen aan de drie grote gaten in mijn kaak waarin van alles achterblijft, maar dat terzijde. In het ergste geval ga ik nu dus met slechts één gaatje naar Bulgarije. Desalniettemin, als het even kan laat ik die nog vullen door m’n eigen tandarts.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het modereren van reacties is ingeschakeld. Het kan even duren voordat je opmerking wordt weergegeven.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.