Planning staat vast

De koper van ons huis in Groningen heeft de financiering nu officieel rond. We nemen aan dat dit heuglijke feit betekent dat niets onze planning nu nog in de weg staat.

Zaterdag 20 december, ja over precies een maand (!), zal een enorme verhuiswagen zich door de smalle straatjes van het Blauwe Dorp manoeuvreren. Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om een gerenommeerd Bulgaars verhuisbedrijf in de arm te nemen. Ten eerste bleek dit bedrijf bereid om onze prachtige spullen voor minder geld naar Bulgarije te vervoeren dan die vage, telefonisch onbereikbare facebook-vrachtwagenchauffeur. Daarnaast is onze troep, ik bedoel waardevolle inboedel, nu ook verzekerd. Toch een prettig idee dat wij, mocht onze verhuiswagen plots van deze aardkloot verdwijnen, nooit helemaal met lege handen zullen achterblijven. De vrachtwagen is 7 meter lang en 2,40 meter breed. Onze straat is ook ongeveer 2,40 meter breed met vele bochten, dus dat kan nog interessant worden.

Zondag 21 december houden we vrij om het huis geheel en al spik en span te maken, zodat het echt tot zijn recht komt als de nieuwe bewoonster haar intrek neemt. Nou ja, dat klinkt wel heel poeslief. We hopen eigenlijk gewoon dat we eraan toe komen om de grootste drab te verwijderen, zodat ze hier een beetje fatsoenlijk haar spullen neer kan zetten.

Maandag 22 december zal de overdracht van ons huis plaatsvinden bij de notaris. Hopelijk houd ik het droog, want het is geen kattenpis om officieel afstand te doen van ons dierbare helemaal zelf opgeknapte nest, terwijl het nog vrij onduidelijk is wat we er nou eigenlijk voor terug krijgen: een grote huurwoning die we nog nooit met eigen ogen hebben mogen aanschouwen en een koophuis, ook heel groot, doch onbewoonbaar. Maar het komt goed, want meer ruimte krijgen we en dat is op dit moment een grote noodzaak.

En op dinsdag 23 december hopen we in één ruk naar Veliko Tarnovo te kunnen reizen. Alles is gepland en geboekt, dus alles is in kannen en kruiken, theoretisch gezien. Ik ben heel benieuwd hoe onze kleine dames zich zullen houden, want ze moeten respectievelijk 2,5 uur in de auto, 2 uur wachten, 3 uur vliegen, 1 uur wachten, 4 uur met de trein, een half uur wachten en een half uur in een taxi.

Maar dan zijn we er ook!

Eerst nog wat dingen regelen…

0 comments for “Planning staat vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het modereren van reacties is ingeschakeld. Het kan even duren voordat je opmerking wordt weergegeven.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.